Postfossiel

We staan aan het begin van een nieuw tijdperk: het postfossiele. Waarin we onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Dat gaat verder dan de energietransitie. Ook de voedselproductie, mobiliteit en woningbouwopgave ontwikkelen zich snel. Deze ontwikkelingen raken élk nieuw initiatief en elke ruimtelijke maatregel. Dat vraagt om een frisse blik op een nieuwe ordeningsstrategie en efficiënter ruimtegebruik.

Aerial-landschap-polder-202205-009.jpg

Op reis met de postfossiele atlas

De inrichting van het postfossiele landschap is een boeiende ontdekkingsreis. Onder onze arm op deze reis: de postfossiele atlas. Op te stellen met mensen met frisse ideeën voor de toekomst. Die brengen we bij elkaar, met hen gaan we in gesprek. Zo formuleren we meer en meer bouwstenen voor de postfossiele atlas.

Onafhankelijk van fossiele brandstoffen

We staan aan het begin van een nieuw tijdperk: het postfossiele, waarin we onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Niet enkel de energietransitie ook de voedselproductie, de mobiliteit en de woonbouwopgave maken een ontwikkeling door. Dat raakt élk nieuw initiatief en elke ruimtelijke maatregel. In de zoektocht naar ruimtelijke oplossingen voor het toekomstige, postfossiele tijdperk zijn mogelijkheden, opvattingen, interesses en bouwplannen in beeld en tekst vertaald. Deze toekomstige scenario's zijn voorstellingen van soms onvoordelige situaties. Dat laten we bewust zien, juist om te voorkomen dát het gebeurt.

Doe en denk mee!

Met de postfossiele atlas kunnen we lokale initiatieven met elkaar verbinden en op tijd inspelen op langetermijnontwikkelingen in het Nederlandse landschap. We dagen iedereen uit om mee te denken en mee te doen. Om samen te werken aan een postfossiel Nederland.

Verder lezen

Een nieuw tijdperk begint...

Bas van Wetten
Aerial-landschap-strand-202205-011.jpg
#

Meer weten over postfossiel?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Bas van Wetten