Voor ieder wat wils in de Heeswijkse Tuinen

Stap binnen in de Heeswijkse Tuinen, een groen paradijs waar voor ieder wat wils is. Hier vind je landelijke vrijstaande woningen die uitkijken op het prachtige park, ruime kavels aan groene lobben, sfeervolle dorpse rijwoningen en hippe tiny houses. Dit gevarieerde woningaanbod maakt de afronding van de Wonen in het Groen ontwikkeling in Cuijk compleet.

Drie unieke woonsferen

Deze bijzondere groene wijk is verdeeld in 3 unieke woonsferen, elk met hun eigen charme en karakter. In Parkwonen geniet je van het landelijke leven met vrij uitzicht op het park. Terwijl in Lommerrijk tweekappers en vrijstaande woningen verscholen liggen tussen de groene lobben. Het Kralensnoer zorgt voor de overgang richting de doorgaande route Lavendel, waar rijwoningen en hippe tiny houses in een groene setting zijn gelegen. BRO heeft voor deze bijzondere wijk het stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitplan en wijzigingsplan opgesteld. Het plan telt in totaal 151 woningen, onderverdeeld naar 16 tiny houses, 30 rijwoningen, 78 twee-onder-een-kapwoningen en 27 vrijstaande woningen.

Speelse groenruimtes maken de wijk toekomstgericht

Maar dat is niet alles wat de Heeswijkse Tuinen te bieden heeft. In het ontwerp van deze wijk staat klimaatadaptiviteit centraal. Wat heeft geleid tot bijzondere groenruimtes die de wijk toekomstgericht en bijzonder maken. Waterbergende functies, beplanting gericht op biodiversiteit en hittestress-beperkende voorzieningen zijn in elke groenzone opgenomen. Het bomenstructuurplan bevat inheemse boomsoorten die passen bij elke woonsfeer. Dit alles maakt de Heeswijkse Tuinen niet alleen een groene toekomstgerichte oase, maar ook een spannende en aantrekkelijke plek om te spelen, wonen en te ontspannen.

    Deel deze pagina

Opdrachtgever

gemeente Land van Cuijk

Locatie

Cuijk

Afronding

2023

Expertises

#

Een vraag of hulp nodig?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Marc Oosting