Landschapspark PARK21 Haarlemmermeer

Hoe zorg je ervoor dat baggerspecie kan worden verwerkt in een nieuw landschap? En hoe geef je vorm aan een hoogwaardig park dat flexibel inzetbaar is? Een uitdaging die onze landschapsarchitecten  graag aan-gaan.

Grootschalig recreatiegebied

De komende maanden werkt BRO samen met Movares aan een landschapsontwerp voor de locatie MeerGrond in de Haarlemmermeer. MeerGrond is één van de deelgebieden die tezamen het grootschalige PARK21 vormen: de nieuwe schakel tussen de duinengordel en het Groene Hart.

PARK21 is 1.000 voetbalvelden groot en ligt tussen de kernen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. De komende jaren wordt hier een grootschalig recreatiegebied ontwikkeld met ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen.

Binnen PARK21 ligt de locatie MeerGrond, een gebied van ongeveer 26 hectaren. Dit gebied is tot 2016 in gebruik geweest als baggerdepot, waar tot op heden baggerspecie ligt opgeslagen. Dit terrein is een belangrijke schakel in PARK21 omdat hier een verbinding over het spoor moet komen voor langzaam verkeer. Op dit terrein zal een park komen dat ook kan worden gebruikt als evenemententerrein.

    Deel deze pagina

Opdrachtgever

Gemeente Haarlemmermeer

Locatie

Haarlemmermeer

Expertises

#

Een vraag of hulp nodig?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Ruud Tak