Schetsen aan de toekomst van Someren

Sinds 2021 werkt BRO samen met Gemeente Someren aan de omgevingsvisie. Na vele gesprekken en werksessies zijn de contouren van de omgevingsvisie klaar. Tijd dus om langs alle dorpen binnen de gemeente te gaan, en bij de inwoners input op te halen voor de toekomst van hun gemeente.

Participatie is een essentiële voorwaarde

Het is niet de eerste keer dat we in gesprek gingen met de samenleving. Eerder hebben we een digitale enquête gehouden en gesprekken op straat gevoerd met inwoners. Mede op basis daarvan zijn de contouren opgesteld. Belangrijk dus om te weten of de inwoners zich herkennen in de tussentijdse resultaten. Hebben ze suggesties voor verbeteringen? Moeten we de kaarten verder aanvullen? Interessante gesprekken met volop ideeën, suggesties en nieuwe inzichten.

De komende weken gaan we deze ronde met inbreng van de inwoners analyseren. Zo ook de gesprekken met het college, de gemeenteraad en de stakeholders die we de afgelopen tijd hebben gevoerd. Participatie is een essentiële voorwaarde voor het traject, resultaat en een omgevingsvisie gericht op de dagelijkse praktijk en toekomstige opgaven. Alle inbreng nemen we mee in de uitwerking naar de concept omgevingsvisie.

    Deel deze pagina

Opdrachtgever

Gemeente Someren

Locatie

Someren

Afronding

2024

Expertises

#

Een vraag of hulp nodig?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Bas van Wetten