De Veerse Toren in nieuw perspectief

De restauratie van de Veerse Toren en de bouw van het hotel aan knooppunt Hooipolder gaan van start! BRO zet zich al vanaf de eerste pennenstreek in om dit project tot een succes te maken.

Drieluik watertoren - landschap – nieuwbouw

Al vanaf het eerste moment ontwerpen we vanuit een drieluik. De renovatie van de watertoren, de inrichting van het terrein en het nieuwe hotelgebouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat zie je. Belangrijke ontwerpkeuzes in het plan zijn bijvoorbeeld het slopen van huidige bebouwing langs de toren en het verlagen van het maaiveld rondom. Hierdoor komt het Rijksmonument weer vrij in de open ruimte te staan. Door de parkeerplaatsen rondom verlaagd aan te leggen wordt de Napoleonroute weer zichtbaar als belangrijke structuur in het landschap. De nieuwe hotelvleugels omarmen de waterplas en zijn ruimtelijk ondergeschikt aan de watertoren. Toch hebben deze twee gebouwen een sterke relatie met elkaar.

Van idee tot uitvoering

BRO is al vanaf het eerste idee betrokken bij het project. Samen met het projectteam hebben wij de puzzel gelegd en uitgekristalliseerd tot een (vastgesteld) bestemmingsplan, landschapsontwerp voor de buitenruimte en beeldkwaliteitsplan. Nu het bestemmingsplan van kracht is ligt de focus op de realisatiefase, waar wij tot en met de oplevering het plan begeleiden.

    Deel deze pagina

Opdrachtgever

Veerse Toren B.V.

Locatie

Raamsdonksveer

Expertises

#

Een vraag of hulp nodig?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Ruud Tak