Visie op wonen en leven in WoensXL, Eindhoven

BRO heeft samen met Gemeente Eindhoven en alle Eindhovense wonincorporaties een visie ontwikkeld op het wonen en leven rondom winkelcentrum WoensXL. De opgave is dat WoensXL meerwaarde biedt voor de huidige en toekomstige bewoners van Woensel.

DJI_0295_bewerkt.jpg

Gezamenlijk

Gemeente Eindhoven heeft aan alle Eindhovense woningcorporaties gevraagd een gezamenlijke visie te ontwikkelen op het wonen en leven in en rondom winkelcentrum WoensXl. Het winkelcentrum ligt in Woensel, het grootste stadsdeel van Eindhoven met ruim 100.000 inwoners. De transformatieopgave is dat WoensXL meerwaarde biedt voor de huidige en toekomstige bewoners van Woensel, en een sterke schakel is in het stadsdeel.

Visie Hart van Woensel

In de Visie Hart van Woensel zijn het beoogde woon- en leefmilieu en de totaalvisie op het stadsdeelcentrum beschreven. Vertaald in een gezamenlijke ambitie, speerpunten en bouwstenen belangrijk voor de uitwerking van het gebied en de haalbaarheidsonderzoeken. Aan de visie is een intensief proces van drie maanden vooraf gegaan: bijeenkomsten met de vier woningcorporaties en BPD, interviews met belangrijke stakeholders uit Woensel en Eindhoven, bureauonderzoek, beleidsanalyses en een schouw. Dit heeft geleid tot een visie gericht op de toekomst. Gericht op de aanwezige kwaliteiten met een doorkijk naar de kansen en mogelijkheden voor integrale ontwikkeling. Inmiddels heeft BRO, samen met alle betrokkenen, de volgende stap gezet in het transformatieproces.

    Deel deze pagina

Opdrachtgever

Stichting Woonbedrijf, Trudo Thuis, Wooninc en BPD

Locatie

Woensel, Eindhoven

Afronding

2021

Expertises

#

Een vraag of hulp nodig?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Felix Wigman