Nieuwe stip op de horizon voor De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis

24 april 2024

Medio maart 2024 heeft de raad van Gemeente Voorne aan Zee de nieuwe centrumvisie voor De Struytse Hoeck vastgesteld. In opdracht van de gemeente en winkeliersvereniging De Struytse Hoeck stelde BRO de visie op. Samen met gemeente, ondernemers en vastgoedpartijen. En met input van inwoners en bezoekers. Het resultaat? Een nieuwe visie met een frisse blik op het centrum!

IMG_0769.JPG

De metamorfose is groot, maar stilzitten is geen optie

De vorige visie dateert uit 2015, ook die is door BRO opgesteld. Het centrum is sindsdien flink opgeknapt. De inrichting en uitstraling van het centrum zijn vernieuwd. Er is onder meer groen, een speelplek, een waterpunt, fietsenstallingen en een openbaar toilet toegevoegd. Het resultaat mag er zijn. De Struytse Hoeck doet het goed. Tegelijkertijd is er veel dynamiek in centrumgebieden. De impact van online is groot, faillissementen en leegstand nemen toe. Ook de gewenste verblijfsfunctie is sinds 2015 niet goed uit de verf gekomen. Stilzitten is geen optie.

Focus op gemengd profiel en verblijf

Opnieuw nadenken over de positionering van het centrum en actuele opgaven is een must. Samen met ondernemers, vastgoedpartijen en gemeente heeft BRO een nieuwe stip op de horizon gezet. De Struytse Hoeck is en blijft het voornaamste centrum in de gemeente Voorne aan Zee om efficiënt recreatief te winkelen. In de nieuwe visie verschuift de focus naar een meer gemengd profiel. Met verschillende functies. En meer kansen en mogelijkheden voor langer verblijf.

Een functionele opgave is een betere mix van voorzieningen, zoals ambachten, vrijetijdsvoorzieningen en maatschappelijke voorzieningen. En ook het stimuleren van zelfstandig ondernemerschap voor onderscheidend vermogen. En meer wonen nabij het centrum voor reuring en draagvlak. Verder optimaliseren van bereikbaarheid en behoud van gratis parkeren zijn belangrijke ruimtelijke opgaven. Net als meer aandacht voor groen en versterken van de relatie met het aanwezige kanaal. Dit versterkt de verblijfskwaliteit. Ook is volop aandacht voor duurzaamheidsmaatregelen zoals zonnepanelen en elektrische laadmogelijkheden. En is nagedacht over juridische opgaven. Met stip op één staat het verruimen van de planologische mogelijkheden. Een voorwaarde om de gewenste mix aan voorzieningen mogelijk te maken.

En nu aan de slag!

Met de nieuwe centrumvisie kan De Struytse Hoeck weer een aantal jaren vooruit. BRO heeft hier met veel plezier aan bijgedragen. Nu is het aan ondernemers, eigenaren én de gemeente om de visie tot uitvoering te brengen. De wil en het enthousiasme zijn groot.

Lees hier: Centrumvisie De Struytse Hoeck
    Deel deze pagina
#

Meer weten over dit onderwerp?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Frank Simons