Koers houden met horeca en leisure

15 februari 2022

De Franse piloot én schrijver Antoine de Saint-Exupéry zei ooit: “Als je een schip wilt bouwen, verzamel dan geen mensen om het hout te slepen, het werk voor te bereiden en de taken te verdelen, maar leer mensen te verlangen naar de eindeloze zee.”

Dit vergezicht en ideaal weten veel ondernemers in horeca en leisure nog steeds vast te houden, ondanks herhaalde beperkingen en sluitingen door Covid-19. Vele ondernemers maakten van de nood een deugd door zich nóg creatiever en innovatiever op te stellen. Met nieuwe gerechten, concepten, attracties en verdienmodellen. En door de zaak op te frissen, te verbouwen en uit te breiden. Vooruitlopend op betere tijden.

Ondernemers, de enige ‘geldmakers’ in onze economie, waar anderen aan bijdragen of van leven. Zij zorgen voor welvaart en werkgelegenheid en bepalen de vitaliteit en identiteit van gebieden. Hun kansen zijn legio: horeca en leisure zijn landelijke groeisectoren, essentieel voor vitale centra en hun ontmoetingsfunctie. Gemeenten moeten met een sterk vestigingsbeleid zorgen voor aantrekkelijke bestemmingen voor bezoekers, en uitdagend voor ondernemers. Met aandacht voor alle relevante trends.

Ondernemers hebben vele vragen aan hun gemeente, financier of adviseur. BRO adviseert ondernemers én gemeenten. Gemeenten bij het opstellen van gebiedsvisies en toekomstgericht, afgewogen beleid. Beleid dat recht doet aan álle belangen, en altijd perspectief biedt aan ondernemers. Ondernemers over veranderen of uitbreiden, en het loodsen van hun plannen door het regelwoud.

Wij gaan met uw wensen aan de slag. We gaan met de nodige materialen en mensen bouwen aan dat schip en varen met u uit de zee op. Schip Ahoy!

Maar voor het zover is, leveren wij een goed beeld van de ontwikkelingen en trends in uw sector, om samen met u de koers te bepalen. Met kennis van de meerwaarde van horeca en leisure voor gebiedsontwikkeling. Inspelend op de groeiende behoefte aan vrijetijdsbesteding buitenshuis, juist nu… Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Auteurs: Christian Severijns, senior adviseur horeca & centrumontwikkeling en Jan Carel Jansen Venneboer, senior adviseur horeca & leisure.

    Deel deze pagina
#

Meer weten over dit onderwerp?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Christian Severijns