Van der Valk Hotels mag bouwen in Weert

8 december 2023

BRO heeft voor de gemeente Weert en Van der Valk Hotels de ruimtelijke en functionele meerwaarde van de ontwikkeling succesvol onderbouwd in het kader van de Ladder voor duurzame verstedelijking.

Foto: Van der Valk Hotels

Van der Valk Hotels wil een middelgroot hotel met restaurant, vergaderruimten en (automaten)casino bouwen in Weert, op het bedrijventerrein Kampershoek-Noord. Daarvoor zijn de afgelopen jaren vele zienswijzen en onderzoeken ingebracht, zowel pro als contra. Na een langdurige ontwikkelfase en veel discussie met regio, provincie, buurgemeente en concurrerende bedrijven heeft de Raad van State bij uitspraak van 1 november 2023 aangegeven dat dit hotelplan mag worden gerealiseerd. De bezwaren dat deze ontwikkeling leidt tot extra leegstand dan wel het woon-, werk- en leefklimaat in de regio aantast, zijn niet gehonoreerd.

BRO heeft voor de gemeente Weert en Van der Valk de ruimtelijke en functionele meerwaarde van de ontwikkeling succesvol onderbouwd in het kader van de Ladder voor duurzame verstedelijking. Essentie daarvan was de aangetoonde toeristische, zakelijke en maatschappelijke betekenis en meerwaarde van dit hotel, voor specifiek Weert en de regio in brede zin. Een modern, hoogwaardig hotel biedt immers naast ruimte voor overnachtingen ook mogelijkheden voor gastronomie, ontmoeting en overleg. Regionale hoofdkernen als Weert kunnen niet zonder!

    Deel deze pagina
#

Meer weten over dit onderwerp?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Jan Carel Jansen Venneboer