Omgevingsplan Veldhoven

Een omgevingsplan voor Zonderwijk, volgens de regels én de filosofie van de Omgevingswet. Dat is de opdracht waarmee BRO, samen met Gemeente Veldhoven, aan de slag is gegaan.

Drieluik als kern omgevingsplan

Zonderwijk is een bestaande woonwijk met eigen kernkwaliteiten, doelen en opgaven. Dit drieluik vormt de kern van het omgevingsplan. De insteek is dat de planregels bijdragen aan het beschermen en ontwikkelen van de kernkwaliteiten en het bereiken van de doelen, en op die manier bijdragen aan de opgaven. Het formuleren van de kernkwaliteiten doen we samen met de bewoners en andere betrokkenen.

Regeling nu en in de toekomst

Andere bouwstenen voor het omgevingsplan zijn het analyseren van de bruidsschat, instructieregels en gemeentelijk beleid voor nieuwe thema’s. Dit doen we samen met specialisten van de gemeente en de omgevingsdienst. Zo komen we gezamenlijk tot een regeling die past bij wat nodig is; op dit moment en in de toekomst.

Zo bouwen we aan een integraal en gebiedsgericht omgevingsplan voor Zonderwijk, waarbij al vroegtijdig aan participatie is gedaan. De strategische keuzes leggen we, vanzelfsprekend, voor aan de gemeenteraad.

    Deel deze pagina
#

Een vraag of hulp nodig?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Katja Burgman-Linssen