BRO ontwerpers op excursie naar Luxemburg

6 september 2023

Met vijftien BRO-ers verbleven we in april drie nachten in Luxemburg om inspiratie op te doen voor ons werk als ontwerpers. Maar natuurlijk ook om met z’n allen een gezellig weekend te beleven.

We vertrokken vrijdagochtend al vroeg om zoveel mogelijk stedelijke en landschappelijke ontwikkelingen te kunnen gaan bekijken.

Transformatie hoogoventerrein Belval boordevol inspiratie

Ons team was onder indruk van het voormalige hoogoventerrein Belval in Esch-sur-Alzette, ten zuidoosten van de stad Luxemburg. Dit terrein heeft de afgelopen jaren een volledige transformatie ondergaan, en is herontwikkeld tot een woonwerkgebied waar industrieel erfgoed én nieuwbouw prachtig samenkomen. BRO heeft aan de wieg gestaan van deze herontwikkeling. Woningbouw, cultuurhistorie, functiemenging en klimaatadaptatie, het komt allemaal samen in dit gebied. In een unieke, rauwe sfeer. Erg herkenbaar voor ons als stedenbouwkundigen, landschappers en ecologen. Wij werken dagelijks met dezelfde uitdagingen in onze projecten.

Meer dan werk

Het was een geweldig avontuur met heel veel plezier en gezelligheid! Zo hebben we Luxemburg tot in de late uurtjes onveilig gemaakt. Een avond die we ons nog lang zullen herinneren. Ook hebben we het hele weekend als team ontbeten, geluncht en gedineerd wat erg gezellig was! Hierdoor hebben collega’s elkaar nog beter leren kennen.

(Werk)plezier staat voorop

We kunnen er de komende tijd weer volop tegenaan en kijken al uit naar de volgende excursie. Want bij Ontwerp staat samen ontwerpen en veel (werk)plezier centraal!

 

    Deel deze pagina
#

Meer weten over dit onderwerp?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Thijmen van Gompel