Palace Hotel Maastricht mag beginnen met bouw

BRO heeft voor Gemeente Maastricht het plan voor het Palace Hotel succesvol onderbouwd in het kader van de Ladder voor duurzame verstedelijking. De Raad van State heeft dit bij uitspraak van 26 juni 2024 (ECLI:NL:RVS:2024:2609) bevestigd. Er blijkt voldoende behoefte aan de komst van het hotel. Daarnaast leidt de ontwikkeling niet tot extra leegstand en het woon-, werk- en leefklimaat in Maastricht en omgeving niet wordt aangetast.

Uitbreiding leisure in Maastricht

De raad van Gemeente Maastricht heeft op 20 april 2021 het bestemmingsplan Palace Wyck e.o. gewijzigd vastgesteld. Aanleiding is de realisatie van een voor Maastricht bijzonder hotel en zeven stadsvilla’s. Het hotel wordt gevestigd in de voormalige, monumentale bioscoop Cinema Palace in de wijk Wyck. Het viersterrenhotel omvat behalve ruim 90 kamers, ook 45 appartementen voor short stay en bijbehorende faciliteiten.
Het hotel wordt onderdeel van de internationale hotelketen Marriott. De Raad van State benadrukt dat het niet alleen gaat om hoeveel vraag er is naar het hotel, maar ook om de kwaliteit en het speciale karakter. Dit helpt om leegstand te voorkomen en zorgt voor een goed gebruik van de ruimte, met aandacht voor de omgeving.

BRO heeft laten zien dat er genoeg behoefte is aan het hotel en dat het een aanvulling is op het bestaande aanbod in Maastricht, ondanks de vele viersterrenhotels die er al zijn. Het hotel biedt iets anders en verbetert bovendien een deel van de binnenstad dat nu minder aantrekkelijk is. De komst van het hotel heeft positieve effecten op de uitstraling en leefbaarheid van de omgeving. Hierdoor profiteert de hele binnenstad.

    Deel deze pagina

Opdrachtgever

Gemeente Maastricht

Locatie

Maastricht

Afronding

2024

Expertises

#

Een vraag of hulp nodig?

Meer informatie?
Neem dan contact op met:
Jan Carel Jansen Venneboer