
Het projectgebied bestaat nu voornamelijk uit agrarische velden en ligt tussen de kern van Veghel en de Udenseweg. Het Duits Lijntje en het Bunderspark zijn waardevolle landschappelijke elementen waar op aangesloten kan worden. Verbindingen met zowel het landschappelijke als het stedelijke worden gezocht en gevonden in bestaande en historische structuren.
In de gebiedsvisie van BRO wordt de randzone gezien als stapsteen tussen het Bunderspark en het buitengebied. Door aan te sluiten op het Bunderspark wordt een groter deel van het stedelijke gebied betrokken bij het nieuwe park en het buitengebied. De randzone verzacht hier de harde overgang van stedelijke naar het landelijke, door toevoeging van nieuwe opgaande landschapselementen. Belangrijk hierbij is het behoud van de zichtrelaties van en naar het buitengebied, zoals zicht op de kerktoren van Mariaheide. De woningopgave in dit project wordt gebruikt om de landschappelijke rafelige bebouwingsstructuur door te zetten. Zo sluiten de nieuwe stedelijke woonclusters aan op de landelijke structuur. Op basis van de aanwezige gebiedswaarden en de beoogde omgevingskwaliteit is er ruimte voor circa 125-130 woningen.
De ambitie van de gemeente om in de hele gemeente duizenden bomen aan te planten is meegenomen in de visie en geeft de biodiversiteit in het gebied een enorme impuls. Daarnaast biedt het park een meerwaarde door het stimuleren van ontmoetingen, ommetjes en het plukken van fruit en bloemen.
Expertises

Een vraag of hulp nodig?
Neem dan contact op met: