Bouw woontoren met sociale huurwoningen in Gouda

Op het terrein van de Gunning-mavo in de wijk Korte Akkeren in Gouda, worden volgend jaar een woontoren met tien verdiepingen en appartementencomplex van vijf hoog gebouwd. Het gaat in totaal om 63 sociale huurwoningen.

BRO maakte in opdracht van woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland het stedenbouwkundig masterplan 'Korte Akkeren Entree'. De corporaties zijn vanaf september jl. volledig eigenaar van de grond, de volgende fase is daarom van start gegaan. Als alles volgens planning verloopt, is de nieuwbouw rond het derde kwartaal van 2021 klaar. Samen met Gemeente Gouda werken de woningcorporaties momenteel aan de verdere invulling van het plan.

De stadswijk Korte Akkeren ligt in het zuiden van Gouda en wordt begrensd door een waterrijk landschap waar het Gouwe kanaal, het Stroomkanaal en de Hollandse IJssel samenkomen. Door dit water is vanaf zuidoostelijke richting de Rotterdamseweg de enige stadsentree. In het masterplan verbinden de woontoren en het plein de stadsontsluitingsweg, sluizen en gemalen met de kleinschaligheid van de stadswijk. Richting de Rotterdamseweg en het landschap is het gebouw strak en gesloten, maar richting de wijk open met een aantrekkelijk ingerichte openbare ruimte.

Voor meer informatie: Bas van Wetten, E bas.van.wetten@bro.nl, M 06 113 787 72